24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Odklikana

1 min read

Kako nezadržno so naša življenja povezana s sodobno tehnologijo, priča tudi filmski svet. S filmom Odklikana, katerega premiero sem si včeraj ogledal v Koloseju, se namreč rojeva nov filmski žanr. Ta film, sestavljen iz »izgubljenih posnetkov«, dviga na povsem novo raven, navdih pa črpa iz aktualne pereče tematike družbenih omrežij.

Odklikana

Gre za shrljivko, s katero se groza seli na splet. Nič čudnega, ko pa postaja meja med resničnim in virtualnim svetom vse bolj zabrisana. Sodobne komunikacijske poti omogočajo, da naši spomini na spletu živijo večno. Najsi gre za mimobežne trenutke iz vsakdana, družinske fotografije ali zabavne video posnetke, ki jih delimo s prijatelji. In medtem ko je večina vsebine, ki vsako uro preplavi družbena omrežja, povsem dobrodošla, zanimiva in neškodljiva, so nekatere stvari milo rečeno skrb vzbujajoče … Nekatere pa so lahko celo smrtonosne, kot v srhljivki Odklikana.

Uro in četrt dolg film daje misliti. Družbena omrežja so namreč postala priljubljeno sredstvo za ustrahovanje posameznikov, norčevanje in javno sramotenje. Gre za nevarno orodje, katerega drastične posledice še kako odmevajo v resničnem svetu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.