Slovenski podjetniški pospeševalnik se imenuje ABC

Cilj pospeševalnika ABC je ustvariti naprednejše poslovno okolje v Sloveniji ter inovativnim podjetnikom omogočiti dostop do mednarodnih investitorjev in pospešiti njihov prodor na globalni trg. Povezovanje različnih partnerjev pomeni kreiranje naprednega poslovnega okolja, v katerem bodo svoje mesto našli tako podjetniki kot raziskovalci. Pospeševalnik ABC ima veliko botrov, med katerimi so soustanovitelji: ABC TIM, d. o. o., BTC, d. d., XLAB, d. o. o. ter AmCham Slovenija. Strateška partnerja pa sta IBM Slovenija, d. o. o. in Univerza v Ljubljani.

ABC pospesevalnik

Podjetja bodo ob vstopu v pospeševalnik v zameno za osem odstotni delež prejela dostop do celotne zgoraj opisane infrastrukture v vrednosti več kot 350 tisoč evrov in vsako še 15 tisoč evrov gotovine. Od prijavljenih ekip pa se pričakuje predvsem zavzeto delo, sodelovanje z mentorji, izpopolnjevanje produkta, testiranje na trgu. V vsakem od razpisanih trimesečnih programov se bo zvrstilo več kot 150 dogodkov, na voljo bo nabor uveljavljenih mednarodnih mentorjev, razvojni kapital in dostop do globalne mreže investitorjev. Po zaključenem prvem trimesečju bodo imela podjetja priložnost, da še tri mesece s pomočjo pospeševalnika vzpostavljajo stike z različnimi partnerji po celem svetu.

ABC_PRESS_omizje

Vsako leto bosta razpisana dva programa. V ta namen je ustanovljen Inštituta za razvoj startupov in mladih podjetij ABC, s pomočjo katerega bo ABCITI, d. o. o., spodbudil prenos raziskovalnih dosežkov, znanj in idej v konkretne podjetniške rešitve. Letošnji prvi in zato na nek način testni program se navezuje na pametna mesta. Vključuje različna področja – internet stvari, avtomatizacija, logistika, trajnostne rešitve, mobilnost, energetika … Druga tema v letu 2015 pa bo zdravje v najširšem pomenu besede. V prvem programu bo prostor za osem ekip, v naslednjih pa predvidoma za deset. Velja pravilo, da bodo sprejete ekipe, ki imajo že razvit izdelek ali storitev, ki potrebuje dejansko le še zaključno dodelavo oz. pospešen vstop na trg. Ključni pa je človeški faktor – močna, povezana, zagnana ekipa z jasnim ciljem, ki jo preveva pogum, je prava za ABC. Razpis je odprt za ekipe iz celotne regije, pogoj je, da v času izvajanja programa ekipa živi v Ljubljani in je dnevno vključena v aktivnosti, ki bodo zanjo organizirane v pospeševalniku ABC.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.