16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pričakovano: vsaka novo odkrita galaksija navduši

2 min read

Tako kot se ljubitelji zvezd in osončja navdušujejo nad novo odkritimi zvezdami, galaksijami in planeti, tudi “verniki” v Samsungove Galaxyje padejo v delirij, ko korejski velikan predstavi svoje novosti. No, tokrat bo navdušil tudi kakšnega skeptika. Galaxy S6 in S6 Edge sta namreč res dobra pametna telefona.

Foto2_Galaxy S6 Edge

Oblikovno čista sledita usmeritvam predhodnikov (res ne razumem Korejcev, ki vztrajno trdijo, da so stvar oblikovali iz ničle in da je nekaj povsem novega – ne, dragi moji, niste (še) naredili trikotnega telefona), prepričata pa tako z zmogljivostmi kot kakovostjo izdelave. Plastika se je umaknila kovini, kar je pohvalno, a to se od premijskih modelov vendarle pričakuje, mar ne?

Zaslon je ukrivljen na obeh straneh, stekleno ohišje pa narejeno iz Corning Gorilla Glass 4, ki velja za najbolj trpežno steklo na svetu. Na 5,1-palca zaslona AMOLED sliko prikazuje kar 2560×1440 pik (gostota 577 ppi), slika je resnično svetla in ostra, saj vem, da bo slišati bogokletno, celo predobra za telefon.

Foto 3_Galaxy S6

Kot se za enega vodilnih podjetij v industriji spodobi, Samsung uvaja tudi druge tehnološke novosti. Procesor v 14-nm litografiji lahko pozdravimo na račun zmogljivosti ob nižji porabi energije, odzivnosti v prid pa smo veseli tudi novega LPDDR4 pomnilnika.

Med aplikativno podporo dejansko največjo dodano vrednost predstavlja Samsung Pay, nov plačilni sistem, ki bo preprost za uporabo in kar najširše združljiv. Izboljšani Samsung KNOX pa bo z varnostnimi funkcijami (skeniranje prstnih odtisov in napredna raba varnostnih žetonov) pripomogel k še večji varnosti Samsung Pay. Tu so še prednosti brezstične tehnologije NFC in MST (Magnetic Secure Transmission), ki omogočajo boljšo združljivost mobilne naprave, trgovca in izdajatelja kartice. Kako se bo zadeva prijela v praksi, pa bomo videli v naslednjih mesecih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.