20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Gigabit po elektriki

1 min read

Nemško podjetje AVM je poskrbelo za nov zanimiv dosežek s področja prenosa podatkov. Njihova najnovejša škatlica za prenos podatkov preko električnega omrežja v okviru gospodinjstva sliši na ime FRITZ!Powerline 1000E, tako kot njeno ime namiguje pa obljublja gigabitne hitrosti prenosa.

Omenjena naprava temelji na najnovejšem standardu HomePlug AV2, AVM pa ji je po vzoru usmerjevalnikov za brezžični prenos podatkov dodal tehnologijo MIMO, ki podpira združevanje več kanalov. Prepustnost pretoka podatkov se je tako povečala kar do 60 odstotkov v primerjavi s klasičnimi rešitvami za prenos podatkov po električnem omrežju, inženirji pa trdijo, da so zanesljivost (beri: robustnost) prenosa še izboljšali.

AVM FRITZ!Powerline 1000E

Preko gigabitnega priključka je tako naprava sposobna vzdrževati hitrosti do 1200 Mbit/s. Dobrodošla novica je tudi podatek, da je naprava nazaj združljiva, zato ob sodelovanju s starejšo opremo še vedno podpira tudi hitrosti 200, 500 ali 600 Mbit/s in podobne. Prav tako se odlično razume z usmerjevalniki FRITZ!Box pa tudi drugo novejšo omrežno opremo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.