25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nikon D5500 stavi na na dotik občutljiv zaslon

2 min read

Čeprav fotoaparati v času sejma International CES navadno niso v ospredju, je danes nekaj pozornosti občinstva in novinarjev vseeno uspel ukrasti Nikon D5500. Gre za prvi Nikonov D-SLR fotoaparat formata DX z zaslonom na dotik, ki v razred zrcalno-refleksnih fotoaparatov prinaša uporabniško izkušnjo, kot jo poznamo pri upravljanju pametnih telefonov in tablic.

D5500_BK_18_55_frt34l-680x595

Vgrajena povezljivost Wi-Fi omogoča, da lahko prek pametnih naprav s fotoaparatom upravljamo na daljavo, pregledujemo vse fotografije in videoposnetke na spominski kartici ter omogočimo skupno rabo fotografij. Fotoaparat D5500 je namenjen vsem posameznikom, ki želijo svoje fotografske sposobnosti še dodatno razviti in posnetke hitro ter enostavno deliti s svetom. Lahko se pohvali z novim enodelnim ohišjem, ki je še lažje in tanjše od ohišij predhodnikov, z večjo globino in bistveno izboljšano ergonomijo ročaja pa je izboljšano še rokovanje s fotoaparatom.

D5500_BK_18_55_LCD_3-680x435

Odziven vrtljivo-premični zaslon na dotik prinaša v svet D-SLR fotografije uporabniško izkušnjo, kot jo poznamo pri upravljanju pametnih telefonov in tablic. Z vgrajeno povezljivostjo Wi-Fi je omogočena skupna raba fotografij ter upravljanje s fotoaparatom v načinu predogleda slike v živo (Live-View) na daljavo prek pametnih naprav. Prek pametnih naprav lahko tudi enostavno pregledujemo vse fotografije in posnetke, ki so shranjeni na SD spominski kartici v fotoaparatu. Z zaslonom na dotik je mogoče upravljati fotoaparat tudi pri običajnem fotografiranju s pogledom prek iskala, saj vam funkcija Fn na dotik omogoča upravljanje do osem nastavitev fotografiranja, vključno z izbiro točke ostrenja, izbiranjem območja AF, vrednostjo zaslonke in občutljivostjo ISO. Za še bolj nemoten postopek fotografiranja D5500 na zaslonu LCD samodejno pokaže posneto fotografijo takoj, ko odmaknete oko od iskala.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.