25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Jabolčne novosti

2 min read

Cuppertino je danes pokal po šivih, družabna omrežja pa so se šibila pod težo fotografij in prispevkov o novih Applovih pametnih telefonih in urah. iPhone 6 in iPhone 6 sta ugledala luč sveta, družbo pa jima dela še ura Apple Watch.

Apple iPhone 6 plus

In kaj je tako posebnega na znova noro precenjenih izdelkih z logotipom ugriznjenega jabolka? Ha. Nova sta. Jap. To je to. iPhone-a sta znatno zrasla, še posebno različica 6 Plus. A na kratko si oglejmo, kaj prinašata. iPhone 6 je telefon s 5-palčnim zaslonom nestandardne ločljivosti 1334×750 pik in gostote 326ppi, torej prav toliko kot iPhone 5S, le da je nekoliko zrasel. Model 6 Plus pa je že pravi tablifon s svojimi 5,5 palci diagonale. No, razveseljuje njegova polna visoka ločljivost – 1920×1080 pik. Oba sta debela okoli 7 mm, kar pomeni, da še vedno lepo sedeta v roko. Ena pomembnejših novosti je implementacija tehnologije brezstičnega povezovanja NFC, ki služi tudi za nov sistem plačil – telefon bo prav po zaslugi iPhone 6 vsaj v ZDA postal denarnica (zaradi 22 tisoč mest, kjer že sprejemajo takšna plačila). Glavna kamera je ostala pri 8 milijonih pik ločljivosti, a z boljšo strojno zasnovo in boljšim ostrenjem (zaslonka f/2.2). Rezultati so temu primerni – zelo dobri. HItrejši je tudi vgrajeni procesor, A8 naj bi po zmogljivostih predhodnika prekašal za okoli petino, obenem pa sta telefona večjim zaslonom navkljub še izboljšala avtonomijo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ura Apple Watch me sicer ne navduši. Zna veliko, a skoraj vse je praktično že videno. Za brezhibno delovanje pa potrebuje iPhone. Kičasti dodatek pa stane 350 dolarjev, torej polovico pametnega telefona. Precenjen je edini pravi pridevnik nove igračke, ki skuša še pospešiti trend nošenja pametnih naprav. Še najboljša lastnost nove ure bo bržkone njen privlačen izgled, saj v tej kategoriji prekaša večino konkurentov.

Iz zahodne obale ZDA – over and out.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.