25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Policijski avtomobil na steroidih

1 min read

Kaj dobimo, če policijski avtomobil križamo z vrsto umetne pameti? Novi prototipni policijski avtomobil, ki se že vozi po ulicah New Yorka. Opremljen z več kamerami ne le snema vse dogajanje, temveč sproti analizira zajete registrske tablice vozil in naslove prebivalcev. Podatke pa pošilja v obdelavo na glavno policijsko postajo. Veliki brat je znova … hmmm … moder!

NYPD_avto_1

Na prvi pogled je novo prototipno vozilo newyorške policije, znano tudi pod kodnim imenom NYPD2020, videti kot vsak drug patruljni avtomobil. A podrobnejši pogled razkriva, da je opremljeno z vrsto kamer in monitorjev, vse kaj drugega kot navaden avtomobil. Kamere sproti zajemajo registrske številke mimovozečih ali stoječih vozil in jih ob pomoči oddaljenih strežnikov analizirajo za morebitno prekrškovno zgodovino. Trenutno jih pred večjimi ukrepi še varuje zakonodaja, zlikovcem pa je v uteho lahko tudi dejstvo, daz vozilom in njegovo napredno tehnologijo trenutno upravlja le sedem policistov, specializiranih za področje tehnologij, kriminala ter terorizma.

NYPD_avto_2

Trenutno policisti v New Yorku preizkušajo več prototipov, s katerimi preizkušajo vrsto tehnologij, ki jim bodo v prihodnjem desetletju v pomoč v boju zoper kriminalu.

NYPD_avto_3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.