20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ThinkPad 10 – tablica za poslovneže

1 min read

Če je še do včeraj veljalo, da je oznaka ThinkPad rezervirana za odlične poslovne prenosnike, jo je sedaj Lenovo prilepil še tablici. ThinkPad 10 ni navadna tablica, je pravi Windows 8.1 stroj, saj premore odličen 10-palčni IPS-zaslon ločljivosti 1920×1200 pik, poganja pa jo štirijedrni Intel Atom Z3795.

ThinkPad 10 skupna

Slabih 9 mm debela tablica ob tem premore še 2 ozr 4 GB delovnega pomnilnika in 64 ali 128 GB prostora za hrambo podatkov (razšriljivega s kartico microSD). Na hrbti strani se skriva kamera ločljivosti 8 Mpik, kot pa smo od Lenovovih novih tablic že navajeni, lahko kamero elegantno sprožimo kar z vihanjem uhlja na ovitku tablice. Kot se za poslovno tablico spodobi, ne manjka niti elektronsko pero, zna pa se povezati tudi v mobilna omrežja (3G in LTE). Na njej bomo našli celo bralnik prstnih odtisov. Pravi poslovneži bodo tablici namenili še vsaj dva dodatka z doplačilnega seznama – tipkovnico v stilu računalnikov ultrabook ter podstavek z razširitvenimi vmesniki (po vzoru klasičnih docking stationov).

ThinkPad 10 s tipkovnico

Cene seveda ne bodo nizke, saj se bodo začele pri okoli petsto evrih, v Slovenijo pa ThinkPad 10 pride že naslednji mesec.

ThinkPad 10 kot fotoaparat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.