19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Hura, mobilna svoboda v EU

2 min read

Moram priznati, da sem bil danes zelo pozitivno presenečen s strani mobilnega operaterja, kar se žal ne dogaja prav pogosto. Si.mobil je namreč predstavil novo tarifo za gostovanje v tujini. Ta sliši na ime EU NESKONČNO, uporabnikom pa prinaša pravcato komunikacijsko svobodo v tujini, oziroma praktično enako rabo mobilnega telefona kot jo poznajo doma (ali pa še boljšo, odvisno od paketa). 2,99€ na dan nam po novem omogoča neomejene klice, SMS-e in prenos podatkov v državah EU ter na Islandiji, Norveškem ter v Liechtensteinu. V drobnem tisku bomo sicer našli zapisane pogoje pravične uporabe, a še vedno lahko vsak dan pošljemo 1000 sporočil SMS, govorimo 1000 minut (skoraj 17 ur) ali prenesemo več kot 500 MB podatkov (po tej količini hitrost upade na 64 kbit/s).

Simobil EU neskoncno

V naslovu omenjeno presenečenje pa se nanaša na dejstvo, da ti pogoji veljajo pri vseh mobilnih operaterjih v državah EU. Zmaga. Vklop tarife je enostaven: uporabniki pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo EU NESKONCNO na 4040. Tarifa vključuje neskončno minut pogovorov, sporočil SMS in mobilnega interneta na dan. Uporabniku se storitev zaračunava na dan, vendar le, če uporabnik dejansko opravi klic, pošlje sporočilo SMS ali uporabi mobilni internet. V dneh, ko uporabnik ne uporablja mobilnih storitev v tujini, se storitev ne zaračunava.

Novinarska konferenca ob predstavitvi tarife EU NESKONCNO

Za nameček so v Si.mobilu poskrbeli še za bombonček – uporabniki, ki si bodo tarifo EU NESKONČNO vklopili do 1. maja, bodo tega dne v EU komunicirali povsem brezplačno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.