20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sistem odkrivanja uriniranja

1 min read

Prav mogoče je, da se tako kot avtor te strani sprašujete, od kje sploh potreba po rešitvi, ki zazna uriniranje. A na železniški postaji v ameriškem mestu Atlanta so imeli upravitelji preprosto dovolj nepridipravov, ki so svojo malo potrebo opravljali v dvigalih med posameznimi etažami. Nad njih so šli s tehnologijo …

opozorilo pred javnim uriniranjem

Ljudje v ameriški zvezni državi Georgia so se dolgo pritoževali nad stanjem dvigal na glavni železniški postaji svoje prestolnice, upravitelji pa so našli eno bolj izvirnih rešitev boja pred nesramneži, ki svojo potrebo opravljajo kar na (napol) javnem mestu. Vodja oddelka za vzdrževanje dvigal in stopnišč je tako svoje nadrejene prepričal, da se nesramnežev lotijo kar s sodobno tehnologijo. Razvili so poseben sistem zaznavanja urina, ki ob zaznavi uriniranja sproži alarm ter pokliče policijo oziroma varnostno službo, ki nato kaznuje nečedneža ali nečednico.

Omenjena železniška postaja že načrtuje nameščanje sistema tudi na druga področja, stroški implementacije posamezne enote za preverjanje prostora za morebitnim uriniranjem pa znašajo okoli 10 tisoč dolarjev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.